solutii anti gandaci de bucatarie

Poate una dintre cele mai rezistente specii de pe Pamant, gandacul de bucatarie se gaseste raspandit pe toate continentele si are o istorie de peste 320 de milioane de ani. Femela se poate reproduce fara partener si poate rezista radiatiilor emise de explozia unei bombe nucleare. Este atras de resturile alimentare de pe langa asezarile omenesti. Prefera locurile umede si intunecate, cu temperaturi de peste 25 de grade, de aceea in sezonul rece nu vom observa activitatea acestor daunatori.

Lungimea corpului masculului este de 20 – 25 mm, iar a femelei de 20 – 30 mm. Poate trai pana la 2 ani. Adultii apar de obicei odata cu venirea primaverii, sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie. Desi nu agreeaza temperaturile scazute, au o foarte mare rezistenta la frig si inghet, putand chiar sa se reproduca in sezonul rece.

insecticide gandaci de bucatarie

Gandacul de bucatarie (Blatta orientalis) este purtator de microbi si micro-organisme patogene. Dupa cum mentionam, este atras pe langa asezarile omenesti de prezenta mancarii nesigilate, precum si de locurile in care se depoziteaza resturile menajere (pubele, tomberoane, etc). De aceea, este imperios necesar sa pastram mancarea din camara in recipiente sigilate, iar gunoiul menajer trebuie colectat periodic. Putem deasemenea stropi cu insecticide zonele in care pubelele sunt depozitate pana cand acestea sunt preluate de catre lucratorii de la serviciul de igiena publica.

Alimentele alterate de gandaci au un miros neplacut si trebuiesc aruncate imediat! Gandacii de bucatarie gazduiesc bacterii patogene care apartin genurilor Mycobacterium, Shigella, Staphylococcus, Salmonella, Escherichia, Streptococcus si Clostridium. Ei gazduiesc si protozoare patogene din genurile Balantidium, Entamoeba, Giardia și Toxoplasma si viermi paraziti din genurile Schistosoma, Taenia, Ascaris, Ancylostoma și Necator.

In afara de daunele provocate in cazul alimentelor pe care omul le depoziteaza, mai putem evidenta si distrugeri ale materialelor din hartie, bumbac sau piele (haine si alte articole vestimentare). Acestea pot fi afectate de prezenta fecalelor pe care gandacii le pot lasa in urma, precum si de alte dejectii, saliva sau resturi ale larvelor rezultate din naparlire.

Putem combate gandacii de bucatarie fie folosind insecticide, fie momeli si capcane adezive. Igiena este foarte importanta deasemenea. In cazul infestarilor mari, se recomanda interventia echipelor specializate in dezinsectie si deratizare (de ex. subsolurile umede ale blocurilor, zonele in care se depoziteaza resturi menajere in cantitati mari si pentru perioade de timp indelungate, magazine, piete si zone comerciale aglomerate in care se gasesc si restaurante sau fast-food-uri, etc)

Vreti o cotatie de pret exacta? Un agent 24dd.ro poate veni chiar azi la dvs. pentru o constatare gratuita. Ne puteti suna la 0728.975.405 sau 0753.108.368.

 

dezinsectie BUCURESTI